2020. október 5., hétfő

Életem célja és értelme

 Életem célja és értelme

Érdekes kérdéskör, mert alapvetően is igyekszem megtalálni a helyemet a világban. Vajon mi az, ami igazából motiválhat?
Talán az egyik ilyen dolog maga az útkeresés...

Megtalálni, ráébredni az igazi célra, az ember rendeltetésére, mint önálló entitás a világmindenségben.

Rövid távon egyszerű célok mozgatnak: Egy hely, ahol megállapodhatok, ahol családot alapíthatok, és ennek megvalósítása folyamatban van, keressük a helyet, ahol egyszer családként élhetünk kedvesemmel/feleségemmel, cicáinkkal, és majdan születendő gyermekeinkkel.

Mi motiválhat még?

Az anyagi elismerést egy ideje igyekszem nem hajszolni, de valahol zavar mégis, hogy érzésem szerint nem találom, nem kapom meg, vagy legalábbis nem megfelelőképp.

A megfelelés vágya is egy érdekes stresszforrás, megfelelni a családom felé, kollégaként és harcművészként is. Bár ezek a szerepek néha nem konzisztensek egymással, de időnként üdvös lenne lebontani a falakat az egyes társadalmi szerepköreim közül, és a jó megoldásokat adaptálni az életben széleskörűbben.

Egykor, amikor jobban foglalkoztatott az ezotéria kérdésköre még, valahogy becsípődött nálam a tanítás, mint életcél, és mint személyes rendeltetés.
Ez mostanra egyfajta ön-konfliktust is indukál, mivel megfelelési vágyakhoz ad hozzá egy újabb pontot. Viszont szép cél, és mellette lélekemelő, amikor büszkén, személyes példaadással tudok elől járni.

Hogy vajon mi lehet az én célom, és életem értelme? Valahol a fentiek közt, vagy ezek fúziójával tudnám meghatározni...
Budapest 2020-10-05


(a bejegyzés a Stressz-M 30 napos tréning első napi feladata keretében íródott)

Nincsenek megjegyzések: